RAMSLÖKSSMÖR





Hej alla,
Oj vad vi kämpar här hemma, eller ja, Alex :) Jag försöker hjälpa till med så mycket som möjligt men det är minsann inte lätt. Terrassen är helt färdig i alla fall, jag ska bara köpa lite nya kryddor. Det ska bli så skönt när allt det här är över.
I kväll blir det lövbiff med bakad potatis och ramslökssmör. Mums! Receptet kommer här.
Ramslökssmör (50 g):
50 g rumstempererat smör
10 blad ramslök
1 tsk citronsaft + skal
1/2 krm salt
Gör såhär:
1. Låt smöret stå framme.
2. Skölj och finhacka ramslöken.
3. Arbeta in ramslök, salt och citron i smöret.
4. Lägg smöret på ett smörgåspapper och formar det till en korv genom att tvinna ändarna på pappret.
5. Lägg in i frysen.
Tips!
Smöret passar både till fisk och kött.
Smöret håller i ca 4 månader i frysen.
Lycka till!
Kram C